Mondj igent a cipőre! – Na, de melyikre?

Divat írta: nemesildiko


Hasznos tippek és megfontolandó szempontok az esküvői cipőválasztáshoz.

Az esküvőszervezős listák egyik utolsó pontja általában a cipő kiválasztása, hiszen a többi teendőhöz képest, mint például a helyszín vagy a ruha megtalálása, ez az egyik legkönnyebb feladatnak tűnik. A kellemes vásárolgatás és próbálgatás ábrándképe viszont gyakran fájdalmas rémálommá változik, ha az utolsó hetekre vagy napokra hagyja a menyasszony a megfelelő lábbeli kiválasztását.

Összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat a cipőválasztáshoz, hogy a lehető legjobb döntést hozd, amikor arra kerül a sor, és, hogy az oltárhoz vonulva a leggyönyörűbb menyasszonynak érezd magad!

Mikor érdemes cipőt venni?

BÁRMIKOR – harsogja a lelkünk mélyén élő cipőmániás nőszemély, aki a cipőboltok közelében és a leárazások idején mutatja meg igazi arcát.

Az esküvőszervezés azonban hosszú időszak – akár egy-két év is lehet -, amely során bármikor szembejöhet velünk az igazi. Ha két évvel az esküvő előtt látsz egy olyan darabot a kirakatban, ami nélkül nem tudnád elképzelni az esküvődet, akkor nyugodtan vedd meg (főleg ha le is van értékelve és már amúgy is csak pont a te méretedben kapható), próbálgasd otthon, őrizd a szekrényben és viseld egészséggel a nagy napon is!

close-up-elegant-fashion-1445696.jpg

Akkor se csüggedj, ha nem találtál még pár hónappal a nagy nap előtt cipőt, pedig már minden más megvan! Ilyen esetekben kell elmenni a legjobb barátnőddel egy cipőszemlére, ami egy kellemes délutánt jelent, amikor egy finom kávé és süti után felpróbálsz az üzletekben minden olyan darabot, ami csak szóba jöhet, mint potenciális esküvői cipő. Ezt pár hónappal az esküvő előtt már megteheted, ha pedig egy alkalommal nem jársz sikerrel, bármikor megismételhetitek, ameddig meg nem találod a tökéletes darabot!

Kövesd a stílust!

Célszerű azonban akkor cipőt vásárolni, ha már megvan a ruha és a helyszín, így ezeket figyelembe tudod venni a lábbeli kiválasztásakor is. A helyszín szempontjából gondold végig, hogy pontosan mi vár rád a nagy napon: kint lesztek vagy bent? Kell lépcsőzni? Milyen a talaj? Ha a szabadban lesz, gondolj arra, hogy a magassarkú belesüppedhet a földbe! Illetve, a ruha stílusa, apró részletei is lebegjen a cipővásárlás közben lelki szemeid előtt!

bridal-bride-couple-38569.jpg

Próbáld fel és járj benne!

Ne kövesd el azt a hibát, hogy meglátsz egy csodálatos cipőt a kirakatban vagy az online áruház nyitóoldalán, és mindenféle hezitálás nélkül megvásárolod, mert azt hiszed, hogy megvolt az a bizonyos „szerelem-első-látásra” pillantás!

Nem akarjuk alábecsülni az ilyen pillantásokat, de azt javasoljuk, előbb próbáld fel, sétálgass benne az üzletben, legyen rajtad akár tíz percig is, és csak akkor vásárold meg, ha nem csak hihetetlenül passzol hozzád, de mesésen is érzed magad benne! Azaz: nem nyom, nem szorít, nem szúr, nem fáj benne a lábad egy porcikája sem, lehet állítani a pántot, tudsz benne járni és el tudod képzelni, hogy esés nélkül sétálsz benne egész nap – vagy legalább az oltárig vezető úton.

Egyedi elképzelések

Általánosságban igaz ugyan, hogy inkább ne az esküvő stílusát igazítsd a cipőhöz, hanem fordítva ám előfordulhat, hogy egy menyasszony mindig is arról ábrándozott, hogy cowboy csizmában mondja ki a boldogító igent. Egy ilyen cipőhöz nyilvánvalóan nem egy tengerparti esküvőt képzelünk el, hanem egy olyan környezetet, amihez passzol az alapötlet is.

boots-bouquet-dress-1713098.jpg

Esküvőszervezőként arra buzdítunk minden párt, hogy gyűjtsék össze az egyedi elképzeléseket, amikről gyerekkoruk óta ábrándoznak, és nézzük meg, hogy mit lehet azok közül megvalósítani, milyen stílus mentén tudunk elindulni. Ha a példa kedvéért, a cowboy csizma a menyasszony álma, és nincs más azzal teljesen ellentétes elképzelés, akkor nyugodt szívvel igazíthatjuk a helyszínt és egyéb esküvői ötleteket a már meglévő tervekhez és álmokhoz.

Ha az lenne a kérdés, hogy magassarkú vagy lapos talpú cipőt válassz az esküvőre, akkor az a jó hírünk, hogy a Magyar Esküvő magazin legújabb számában egy egész Pro&Kontra listát írtunk a témáról, keresd az újságárusoknál!

További esküvős tartalmakért pedig kövesd a Facebook oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek

06 Február Az árral szemben – MIBEn Esküvői Ruhaszalon
Az árral szemben – MIBEn Esküvői Ruhaszalon

Képzeljünk el egy szalont, ahol nincs rohanás, nincs sürgetés, csak vidám hangulatú ruhapróbák és boldog menyasszonyok....

Bővebben
22 Január 5 esküvői trend, amiről tudnod kell - Hello, 2019!
5 esküvői trend, amiről tudnod kell - Hello, 2019!

Minden, amit érdemes tudni az idei év esküvői trendjeiről - pároknak, vendégeknek, szolgáltatóknak, és az esküvő-rajongó...

Bővebben
02 Január Hollywoodi álompárok, akiknek 2019-ben lesz az esküvőjük
Hollywoodi álompárok, akiknek 2019-ben lesz az esküvőjük

Azt hihetnénk, hogy nehéz lesz felülmúlni 2018 eseményeit, de itt a lista a párokról, akiknek sikerülhet!

Bővebben


Karikagyűrűk

Címlapon

19 április Ilyen volt! Daalarna Fashion Show 2019

Idén is megrendezésre került a menyasszonyi divatbemutatók divatbemutatója, a Daalarna fashion show. Most elmeséljük mil...

25 április Fátyol vagy nem fátyol?

Lehull a lepel! Viseljen fátylat a menyasszony az esküvőn? Honnan ered a fátyolviselés hagyománya?

08 április Hello Yellow! Sárga szín az esküvőn

Egy vidám szín, ami felpezsdíti a hangulatot. Így csempészd bele a sárga színt az esküvőbe!

04 április Segítség- vegák az esküvőn!

Összefoglaltuk, hogy mi a teendő, ha vegetáriánus vagy vegán vendégek érkeznek a lagzira.

Galériák

img
Esküvői helyszínek
Szeptember 19

Ki ne álmodozna arról, hogy egy ilyen csodálatos helyszínen élheti át a Nagy Nap varázsát?

Bővebben
img
Még több menyasszony
Szeptember 19

Itt nagyon sok menyasszonyról lesz kép. Itt nagyon sok menyasszonyról lesz kép. Itt nagyon sok menya...

Bővebben
img
Menyasszonyok
Szeptember 17

Menyasszonyok, menyasszonyi ruhák, minden, amiben gyönyörködni érdemes.

Bővebben
img
Csodálatos esküvők
Szeptember 17

Csodálatos esküvők csodálatos képekkel.

Bővebben