Az árral szemben – MIBEn Esküvői Ruhaszalon

Divat írta: nemesildiko


Képzeljünk el egy szalont, ahol nincs rohanás, nincs sürgetés, csak vidám hangulatú ruhapróbák és boldog menyasszonyok. Álomszerűen hangzik? Bemutatjuk a MIBEn ruhaszalont!

Simon-Balogh Edina és most már üzlettársa, Magyari Imre baráti csevejével kezdődött minden - vagyis a MIBEn, csak, hogy rögtön az első mondatban lecsapjuk ezt a magas labdát, ne pattogjon tovább feleslegesen. Azt is gyorsan eláruljuk, hogy a szalon neve a két tulajdonos monogramjából tevődik össze, ne agyaljatok ezen tovább, térjünk is a lényegre, azaz a R-U-H-Á-K-R-A!

Előtte viszont még egy kicsit ugorjunk vissza arra a bizonyos csevejre!

Edina a saját esküvőjére készült, amikor is Imre meglátogatta őt a munkahelyén és megkérdezte, hogy hogyan halad a szervezés, minden rendben megy az előkészületekkel? A most már büszke ruhaszalon tulajdonos elkeseredetten osztotta meg vele negatív élményeit a belvárosi szalonokkal kapcsolatosan és elpanaszolta, hogy mekkora bajban van éppen a ruhaválasztással. Ahogy ez a legtöbb menyasszonnyal lenni szokott, ő is elképzelte kislány korában, hogy egy csodálatos ruhában mondja majd ki a boldogító igent és, ahogy telt múlt az idő, ez az elképzelés egyre konkrétabb lett. Itt egy kis csipke, ott egy apró részlet és voilá, meg is volt az álomruha!

A probléma csak az volt, hogy se az idő, se a különféle szalonok nem voltak a segítségére, hogy a valóságban is rátaláljon az igazi ruhadarabra; sürgették a ruhapróbák alatt, nem próbálhatott fel, csak meghatározott számú ruhakölteményt és sok esetben úgy érezte, hogy a való világban sosem fogja megtalálni azt a darabot, amiben a lelki szemei előtt már számtalanszor elképzelte magát. Ahogy ezt mit sem sejtve ecsetelte jövőbeli üzlettársának, az alábbi párbeszéd zajlott le:

- Kellene egy szuper menyasszonyi ruhaszalont csinálnunk!

- Jó, csináljunk!

5131640010124406122750222387048260821843968n.jpg

Így történt, hogy 2018. március 13-án megnyitott a MIBEn szalon, azon a héten pedig már túl is voltak az első esküvői divatfotózásukon. Mindez természetesen Edina esküvője előtt pár hónappal történt, csak, hogy teljes legyen az izgalom. Azóta pedig egyre több menyasszonynak segítenek átadni a vidám ruhapróbák örömét és megtalálni a tökéletes menyasszonyi ruhát.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy MIBEn más ez a szalon, mint a többi?

A szalon csendes, családi környezetben, a 18. kerület zöldövezetében helyezkedik el. Abban különbözik továbbá más üzletektől, hogy nincs időkorlát, kedves a kiszolgálás, nem kell külön fizetni a próbálásokért, és Edina a szó legjobb értelmében, igazi vendéglátósként, házigazdaként fogadja a mesébe illő ruha után áhítozó menyasszonyokat.

miben-ruhaszalon01.png

A ruhapróbák nagyon rugalmasak, Edina rögtön felméri az igényeket, kérdez, figyel, ha kell, jegyzetel a menyasszony elképzeléseit illetően, a kedves fogadtatás és az otthonos hangulat természetes velejárója a finom kávé, tea és víz is. Így az első pillanattól kezdve oldott a hangulat, nincs felesleges izgulás vagy feszültség. Igaz, hogy fontos esemény egy ilyen próba, de ezt is lehet stressz mentesen csinálni – csak meg kell hozzá találni a megfelelő személyt és helyszínt!

Felpróbálható egyediség

A MIBEn szalonban egyébként nem találtok egyforma ruhákat vagy „tömegcikkeket”, minden ruhaköltemény egyedi és megismételhetetlen, mindenből csak egy van a szalonban. Ezért összességében kevesebbnek tűnhet a ruhamennyiség, mint más helyeken, körülbelül húsz-harminc darab található a helyszínen, de, ami a legjobb az egészben, hogy akár mind felpróbálható!

miben-ruhaszalon02.png

Az egyediségre és a modern, mégis klasszikus stílusjegyeket tükröző, lélegzetelállító ruhacsodákra szinte kár is tökéletes leírást és egyéb jelzőket keresni, a képek magukért beszélnek. Edina sem tudna egy kedvencet kiválasztani, ha tehetné, minden nap olyan ruhákat viselne, mint, amit a nők a 18. században. Ezzel a gondolattal csak egyetérteni tudunk, mi is imádjuk a gyönyörű, nagyszoknyás darabokat! Azt elárulhatjuk, hogy az ő menyasszonyi ruhája is ki van állítva a szalonban, remek inspiráció forrásként szolgál a tervezésnél, de akár más, tanácstalan menyasszonyokat is megihlethet.

Álom esküvőhöz álom árak

Az árak tekintetében is visszaköszön az egyediségre való törekvés, általánosan azonban azt mondhatjuk, hogy más szalonokkal összehasonlítva, közép árkategóriába sorolható a ruhabérlés és a vásárlás is - cserébe viszont egy igazán különleges darabban tündökölhet a menyasszony. Az álom esküvőhöz pedig álom árak járnak, egész februárban akcióval kedveskednek a tökéletes ruhát kereső, kissé már lehet, hogy elkeseredett menyasszonyoknak. A február tehát a ruhakeresésről szól, miután a MIBEn szalon ötlete is valóssággá vált, ők is töretlen lelkesedéssel segítenek megvalósítani az egyedi elképzeléseket, és valóra váltani a menyasszonyok álmát!

miben-ruhaszalon06.png

A MIBEn ruhaszalont megtaláljátok a Facebookon, ha még több ruhakölteményben szeretnétek gyönyörködni, nézzétek meg az oldalukat!

További esküvős tartalomért és a friss cikkeinkért kövessétek a Magyar Esküvő oldalát is, hogy ne maradjatok le semmiről!

 

Kapcsolódó cikkek

13 November Miért éppen fehér a menyasszonyi ruha?
Miért éppen fehér a menyasszonyi ruha?

Roppant divatos és egyben klasszikus választás a fehér menyasszonyi ruhaköltemény, viszont sokan nem tudják, hogy pontos...

Bővebben
22 December 2018 leghíresebb menyasszonyi ruhái
2018 leghíresebb menyasszonyi ruhái

Vészesen közeledik az újév, úgyhogy itt az idő szemügyre venni az idei év sztáresküvőit, és leggyönyörűbb ruhakölteménye...

Bővebben
22 Január 5 esküvői trend, amiről tudnod kell - Hello, 2019!
5 esküvői trend, amiről tudnod kell - Hello, 2019!

Minden, amit érdemes tudni az idei év esküvői trendjeiről - pároknak, vendégeknek, szolgáltatóknak, és az esküvő-rajongó...

Bővebben


Karikagyűrűk

Címlapon

19 április Ilyen volt! Daalarna Fashion Show 2019

Idén is megrendezésre került a menyasszonyi divatbemutatók divatbemutatója, a Daalarna fashion show. Most elmeséljük mil...

25 április Fátyol vagy nem fátyol?

Lehull a lepel! Viseljen fátylat a menyasszony az esküvőn? Honnan ered a fátyolviselés hagyománya?

08 április Hello Yellow! Sárga szín az esküvőn

Egy vidám szín, ami felpezsdíti a hangulatot. Így csempészd bele a sárga színt az esküvőbe!

04 április Segítség- vegák az esküvőn!

Összefoglaltuk, hogy mi a teendő, ha vegetáriánus vagy vegán vendégek érkeznek a lagzira.

Galériák

img
Esküvői helyszínek
Szeptember 19

Ki ne álmodozna arról, hogy egy ilyen csodálatos helyszínen élheti át a Nagy Nap varázsát?

Bővebben
img
Még több menyasszony
Szeptember 19

Itt nagyon sok menyasszonyról lesz kép. Itt nagyon sok menyasszonyról lesz kép. Itt nagyon sok menya...

Bővebben
img
Menyasszonyok
Szeptember 17

Menyasszonyok, menyasszonyi ruhák, minden, amiben gyönyörködni érdemes.

Bővebben
img
Csodálatos esküvők
Szeptember 17

Csodálatos esküvők csodálatos képekkel.

Bővebben