Minden, amit érdemes tudni az idei év esküvői trendjeiről - pároknak, vendégeknek, szolgáltatóknak, és az esküvő-rajongóknak. Második rész.
Itt az ideje, hogy folytassuk a 2019-re vonatkozó trendsorozatunkat, hiszen még mindig ugyanolyan nagy lelkesedéssel várjuk az újdonságokat, mint év elején. Ha nem jobban! A szerencsénk csak az, hogy nemsokára itt is van az esküvőszezon, és élőben bizonyosodhatunk meg az legdivatosabb esküvői alkotóelemekről.
Addig is, lássuk, mi vár ránk idén!
A rizs és rózsaszirmok ideje lejárt. Legalábbis az idei színes konfettik mindent, amit csak az ifjú párra lehet dobálni, elsöprő diadala után. Ugye, milyen vidám ez a sok szín a levegőben? Mintha egy meseszerű, farsangi karneválba csöppentünk volna!
Az illatok nagyon fontos szerepet játszanak az életünkben, van, akinek nagyon kifinomult a szaglása, másokat nem annyira érintenek meg - akarjuk mondani, csapnak orron - az illatok. Emlékek, személyek, helyszínek, érzések, élethelyzetek, pillanatok, ételek, italok - mennyi mindenhez kapcsolódhatunk egyetlen illattal! Miért is ne lehetne egy saját illata az esküvőnek is? 2019-ben igazán trendi lesz az esküvő és a pár kedvenc illatainak ötvözete, igazi illatfelhőbe borulhat a nagy nap!
Egy szóval sem szeretnénk azt sugallni, hogy unalmasak lennének az eddig nagy népszerűségnek örvendő esküvői meghívók. Na, de ha melléjük teszünk egy ilyen aprólékos, rendkívül egyedi és kreatív illusztrált alkotást, akkor túlnyomó részt egyetértés lenne abban, hogy melyiket is küldjük ki a násznép számára. Éljen 2019, és éljenek a kreatív, illusztrált meghívók!
A meztelen esküvői tortákra jogosan mondhatjuk, miközben legyintünk egyet és felhúzzuk az orrunkat, hogy "az annyira 2017!". Szívtelenül hangzik, de hát, mit is csinálhatnánk, ha egyszer így van? Kegyetlenek ezek a trendek, olyannyira, hogy a szépen bevont, tetőtől aljig feldíszített, egyáltalán nem visszafogott esküvői torták, fogták magukat, és ellenmondást nem tűrve, letaszították szegény bevonat nélküli, éppen, hogy csak pár gyümölccsel díszített meztelen édességeket, és átvették az uralmat. Ezért azonban nem hibáztathatjuk őket, a sok tánc után különben is jól esnek azok az extra kalóriák és a karamell vagy csoki díszek miatt sem érdemes sokáig ellenkezni. Az egyre szűkebb nadrágokért az esküvőszezon után viszont egyértelmű, hogy ők lesznek a hibásak!
Ahogy a svédasztalok és a csináld-magad desszertasztalok vagy salátás bárok is egyre népszerűbbek, hiszen számtalan variációs lehetőséget rejtenek magukban és egyszerre nyújtanak kreatív időtöltést a vendégek számára, amikor is mindenki a saját kedve szerint alakíthatja ki, hogy mi is legyen a tányérján, úgy idén nagy sikert aratnak a bőségtálak, és különféle mártogatós ételek is - hasonló okokból kifolyólag. Mindenki talál valamit, ami tetszik neki a tálról vagy a különböző szószok, mártogatós ételek közül, arról nem is beszélve, hogy mi, magyarok mennyire szeretünk tunkolni. Kenyér, zöldség, pizzaszél, ropi, sültkumpli - szinte mindegy, csak hadd mártsuk már bele végre valamibe!
Egy mindenféle kincset rejtő tál szuper választás lesz az esküvőre is, le fog esni a vendégek álla! Attól viszont nem kell félnünk, hogy bőségesen marad rajta étel, garantáltan el fog fogyni a legutolsó szőlőszem is.
Ne feledjétek, hogy az esküvői trendekben az a legszuperebb, hogy bármikor beépíthetjük őket az alapkoncepcióba, tulajdonképpen a kedvünkre van bízva, hogy éppen melyik után nyúlunk, s csak a képzelet szabhat határt az ötletek és legújabb irányzatok megvalósításának! Természetesen a jól bevált, klasszikusokat is ötvözhetjük az újdonságokkal, így mindenki a saját stílusának megfelelően alakíthatja a végső álom esküvőt.
További esküvős tartalmekért olvassátok eddig megjelent cikkeinket, keressétek a Magyar Esküvő magazint az újságárusoknál, vagy kövessetek minket Facebookon, ha még több inspirációra vágytok!