Esküvői ötletek, amiket hidegben az igazi megvalósítani

Tippek, ötletek írta: nemesildiko


A téli esküvői is lehet gyönyörű, sőt, bizonyos részletek sokkal különlegesebbek lehetnek a hideg évszakokban.

Kétféle menyasszony létezik. Vannak azok, akik mindig is téli esküvőről álmodoztak, és vannak, akik ezeket a szuper tippeket és ötleteket olvasva most döbbenek rá, hogy mégis inkább egy családias, hangulatos és nem utolsó sorban, hóba borított lagzit szeretnének.

A hazai esküvők főszezonjának egyértelműen a májustól szeptemberig tartó időszakot nevezhetjük. Ugyanakkor egyre gyakorabban választanak a párok nem szokványos helyszíneket és döntenek az egyedi ötletek, témák mellett, amitől igazán egyedülállóvá, megismételhetetlenné és különlegessé válik a nagy napjuk. Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy az ünnepi időszak és a téli hónapok temérdek különlegességet és varázslatos ötletet tartogatnak, a hideg idő pedig egyenesen megihleti a dekoratőröket és esküvőszervezőket is.

Mire gondolunk, ha azt mondjuk hideg idő? Hóesésre, kandallóra, meleg otthonra, színes dekorációra, mennyei falatokra, forrócsokira, filmnézésre, puha plédre, bekuckózásra és arra, hogy együtt a család. Nos, a jó hír az, hogy ez a hangulat egy esküvőn is tökéletesen kivitelezhető. Hogy hogyan? A helyszínválasztás nagyon fontos, mindenképpen letisztult, jól berendezhető, meleg, családias helyet válasszunk, ahol aztán marad annyi tér, hogy megvalósítsuk a bekuckózáshoz szükséges ötleteket és berendezzük a leginkább melegséget adó kiegészítőkkel. Nagyon praktikus és ötletes, hogyha különböző, tematikus pontokat, asztalokat készítünk egy lagzin. A téli esküvőkhöz remekül passzol a forrócsoki asztal,  lehet egy sarok, ahol vendégek pillecukrot sütögethetnek vagy egy kis terület, ahol babzsákokon vagy kényelmes ülőalkalmatosságokon plédekkel és puha párnákkal felfegyverkezve képeket, videókat, esetleg rövid filmeket lehet nézni az ifjú párról.

picsart11-28-052335.png

Az anyagok tekintetében a téli menyegzők főszereplője a fa és annak a keménységét ellensúlyozó puha pokrócok, amivel akár dekorálni is lehet vagy egyszerűen csak kihelyezhetőek a vacogó vendégsereg számára – így dekorációként is nagyszerűen funkcionálnak. Előkerülnek a természetközeli, az erdőben alapvetően is megtalálható kiegészítők is, mint a tobozok, tűlevelű ágak, gesztenyék, téli termések. Mondanunk sem kell, hogy mennyire kedvezményesen szerezhetőek be ezek az apróságok és hányféle módon díszíthető fel velük a legunalmasabb asztal is. Ha színekkel kellene jellemezni a téli időszakot, rögtön a fehér, a sötétzöld, a piros, a barna és a bordó jutnak az eszünkbe. A fehér természetesen adott egy esküvőn, ráadásul remekül párosítható az említett színekkel és az egyéb krémes árnyalatokkal is.

A családias légkör és az ünnepi hangulat elmaradhatatlan kellékei az égősorok. Igazán romantikus hangulatot teremthetünk velük már egy kis szobában is, nem beszélve a lagzi helyszínéről. Ennél az ötletnél, fontos, hogy a berendezés és a dekoráció színeivel harmonizáló fényeket válasszunk, nehogy fagyos legyen az összkép!

picsart11-28-052428.png

Míg egy nyári esküvőn fontos kritérium, hogy ne olvadjanak el az ételek a nagy melegben és folyamatosan hűtve legyenek az italok is, a téli esküvők esetében ez nem probléma, végre előkerülnek a szívet melengető ételek és italok, a forró mártások, az erősebb fűszerek. A téli menünek tulajdonképpen csak a képzelet szabhat határt, nincs olyan étel, ami ne kerülhetne fel a menüsorra. Igazán kreatív ötlet és remek elfoglaltság is a vendégek – főleg a családosok - számára, hogyha például saját maguk díszíthetik fel, ízesíthetik az italaikat. Ebből a szempontból nagyszerű választás a forrócsoki asztal vagy a forralt bor pont, ahol mindenki a kedvére válogathat és töltheti meg a poharát. A közös pillecukor sütögetés is remekül összehozza a társaságot, de ugyanilyen menő a csokoládéba vagy karamell szószba mártott alma is.

picsart11-28-052118.png

Sosem volt egyszerűbb a köszönőajándék választás! A témát tekintve sokszor komoly döntéshelyzetben találja magát a házasuló pár, hiszen már az alapvető kérdés is nézőpontbeli különbségeket okozhat: legyen köszönőajándék vagy sem? A hideg időben többen választják a köszönőajándék lehetőséget, hiszen számtalan apróságot adhatunk a vendégeknek, amik a nagyszerű esténkre fogják emlékeztetni őket, ugyanakkor mégis hasznosak – vagy nagyon finomak! Forrócsoki egy befőttesüvegben? Bárhová elvihető pillecukrok? Egy kis párna vagy pihe-puha takaró? Feliratos, személyre szóló bögre? Egytől egyig remek ajándékok lehetnek!

A téli esküvők frappáns lehetőségei a jegyesfotózásra is vonatkoznak, nemcsak a ceremóniára vagy a házasságkötést követő vacsorára és partira. A legtöbben azt hajtogatják ellenérvként a fagyos fotózást illetően, hogy úgysem biztos, hogy éppen esni fog a hó vagy, hogy hazánkban a tél csak pár napig szép, nagyrészt csak latyakos, saras és szürke hónapokról beszélhetünk. A fotózásban viszont az a jó, hogy egy szépen berendezett stúdióban is sort lehet rá keríteni, a kinti helyszíneken pedig lehet módosítani, hiszen az időjárás fejében a fotósok is sokkal rugalmasabbak ezekben a hónapokban. Elég egy meleg kabát, pokróc vagy egy hatalmas sál és máris készülhetnek a képek! A szakadó hó ellen remek fegyver egy szép esernyő, de egy vicces sapka vagy egy meleg pizsama is feldobhatja a fotókat. Ja, és a szőrmékről se feledkezzünk meg, hiszen melyik másik évszakban is bújhatna a menyasszony csodás (mű)szőrmékbe, ha nem egy hideg időben tartandó fotózáskor?

picsart11-28-052533.png

A legfontosabb azonban az, hogy a menyasszony és a vőlegény is nagyszerűen érezze magát mind a szervezés alatt, mind a jegyesfotózáson, majd a ceremónia közben és a lagzi során is, hiszen akkor készülhetnek a legjobb képek és akkor lesz legjobb a hangulat, ha valóban boldog az ifjú pár és élvezi a Nagy napot – az időjárástól és az évszaktól függetlenül.

Fotók forrása: Pinterest

 

Kapcsolódó cikkek

15 November Ilyen egy jó tanú!
Ilyen egy jó tanú!

Itt az ideje átolvasni, hogy milyen feladatai lesznek egy ilyen fontos szereplőnek a nagy napon vagy esetleg már a szerv...

Bővebben
03 Október Házassági szerződés - Igen vagy nem?
Házassági szerződés - Igen vagy nem?

Sokan idegenkednek a házassági szerződés kötéstől, hiszen még mindig él az a tévhit, hogy, akik aláírnak egy vagyonjogi...

Bővebben
08 április Hello Yellow! Sárga szín az esküvőn
Hello Yellow! Sárga szín az esküvőn

Egy vidám szín, ami felpezsdíti a hangulatot. Így csempészd bele a sárga színt az esküvőbe!

Bővebben


Karikagyűrűk

Címlapon

19 április Ilyen volt! Daalarna Fashion Show 2019

Idén is megrendezésre került a menyasszonyi divatbemutatók divatbemutatója, a Daalarna fashion show. Most elmeséljük mil...

25 április Fátyol vagy nem fátyol?

Lehull a lepel! Viseljen fátylat a menyasszony az esküvőn? Honnan ered a fátyolviselés hagyománya?

08 április Hello Yellow! Sárga szín az esküvőn

Egy vidám szín, ami felpezsdíti a hangulatot. Így csempészd bele a sárga színt az esküvőbe!

04 április Segítség- vegák az esküvőn!

Összefoglaltuk, hogy mi a teendő, ha vegetáriánus vagy vegán vendégek érkeznek a lagzira.

Galériák

img
Esküvői helyszínek
Szeptember 19

Ki ne álmodozna arról, hogy egy ilyen csodálatos helyszínen élheti át a Nagy Nap varázsát?

Bővebben
img
Még több menyasszony
Szeptember 19

Itt nagyon sok menyasszonyról lesz kép. Itt nagyon sok menyasszonyról lesz kép. Itt nagyon sok menya...

Bővebben
img
Menyasszonyok
Szeptember 17

Menyasszonyok, menyasszonyi ruhák, minden, amiben gyönyörködni érdemes.

Bővebben
img
Csodálatos esküvők
Szeptember 17

Csodálatos esküvők csodálatos képekkel.

Bővebben