Ilyen volt! Daalarna Fashion Show 2019

Divat írta: simonboglarkaviktoria


Idén is megrendezésre került a menyasszonyi divatbemutatók divatbemutatója, a Daalarna fashion show. Most elmeséljük milyen volt!

Minden év tavaszán egy pénteki napon, tüllbe, csipkébe és selyembe öltözik a Millenáris B épülete arra várva, hogy hosszú szoknyákban, kopogós sarkú cipőkben, élénk színű rúzzsal a szájukon, izgatottan az inspirációra várva, megérkezzenek a vendégek, akik csak és kizárólag azért döntöttek aznap a magas sarkú vagy az elegánsabb ruha mellett, hogy leróják tiszteletüket a legcsodálatosabb menyasszonyi ruhák előtt.

És, természetesen nem csak a gyönyörű, ruhaköltemények, hanem hazánk legsikeresebb menyasszonyi és alkalmi ruhatervezője, a Daalarna név mögött álló, Benes Anita kitartó munkája, végeláthatatlan és kimeríthetetlennek tűnő kreativitása, és persze a műalkotásai előtt. Ezen az egy tavaszi napon Daalarnába borul a Millenáris.

v5i2223-1160x773.jpg
Holecz Endre és Fekete Csaba (FECSA)

Nem "csak" egy sima divatbemutatóról van szó, ez a nap több annál. Eltelt egy év. Inspirációk jöttek, és mentek. A világ, és vele együtt a divat is megváltozott. Hatások értek minket, amiket szeretnénk viszontlátni magunk körül. Észrevenni a változásokat az apró részletekben, a levegőben érezni az inspiráció illatát, mások tekintetében keresni a lelkesedést, majd belátni, hogy mindannyian ugyanazért gyűltünk itt ma össze: az újdonságért, s a változásokban rejlő kreativitásért. Egy kellemes érzésért, az izgatott pillanatokért, amikor az első modell még nem lépett a kifutóra, de már megy a zene és elsötétült a terem, és tudjuk, hogy csak másodpercek választanak el a szemmel látható csodától. Ezért van itt most mindenki.

Ezért nem számít az sem, hogy egyesek egy finoman a székekre dobott sállal foglalják a helyet másoknak, akik nem ülnek ott türelmesen, a helyet mégis elveszik azok elől, akik már leülnének. Az sem annyira zavaró, hogy a székek egy magasságban vannak, és a hátsó sorokból alig lehet látni.

Mindez nem számít akkor, amikor az első modell megjelenik a kifutón, a közönség pedig egyszerre dől előre, és mintha lehetséges lenne, hogy mindenkinek egyszerre akad el a lélegzete. A Daalarna bemutatók már csak így működnek.

20190412daalarna42002-1120x747.jpg
Fotó: Fekete Csaba (FECSA)

Idén az UNICEF gyermekházasság elleni kampánya tükröződött vissza a bemutató hangulatában, sőt a megvásárolt jegyekből a szervezet programját támogatták.

A ruhaköltemények tekintetében a Daalarna stílus köszönt vissza természetesen: lágy esésű anyagok, csipke részletek, finoman kidolgozott részletek, csillogó újdonságok, légies ruhaköltemények. Költemények szó szerint, hiszen minden ruhadarab egyedi és megismételhetetlen.

20190412daalarna41802-1120x747.jpg
Fotó: Fekete Csaba (FECSA)

A 2020-as REBELLE kollekciója a kontrasztokról, a lázadás szépségéről szólt: fekete és fehér ruhák váltották egymást a kifutón - ezzel is mindenki számára egyértelművé téve, hogy ez a két legelegánsabb szín, amit csak el lehet képzelni, és, hogy a fekete színtől sem kell megijedni. A modellek körében is megjelent az ellentét; különböző bőrszínű és hajszínű lányok vonultak végig a kifutón.

Az idei bemutató "közönség kedvence" díj nyertesei egyértelműen a gyerekmodellek voltak, akik kézenfogva, szintén gyönyörű ruhákban vonultak, felhívva ezzel a közönség figyelmét a már említett gyermekházasság elleni UNICEF kampányra.

20190412daalarna41842-1-1160x773.jpg
Holecz Endre és Fekete Csaba (FECSA)

A ruhák tekintetében újdonságnak számítanak a csillámló, szinte szikrázó részletek, a fekete és egyéb kevésbé szokványos színek használata, mint például a szürke. A legutolsó ruhacsoda mindenki figyelmét felkeltette, egyszerre lendültek a magasba a telefonok és indultak el a videófelvételek.

20190412daalarna39722-1160x773.jpg
Fotó: Holecz Endre és Fekete Csaba (FECSA)

Nemsokára érkező cikkünkben a kedvenc darabjainkat mutatjuk be a bemutatóról Nektek. Addig is, keressétek az újságosoknál kapható Magyar Esküvő magazint! További esküvős tartalmakért, pedig kövessetek minket Facebookon is!

Borítókép: Holecz Endre és Fekete Csaba (FECSA)
Képek forrása: Secret Stories

Kapcsolódó cikkek

13 November Miért éppen fehér a menyasszonyi ruha?
Miért éppen fehér a menyasszonyi ruha?

Roppant divatos és egyben klasszikus választás a fehér menyasszonyi ruhaköltemény, viszont sokan nem tudják, hogy pontos...

Bővebben
22 December 2018 leghíresebb menyasszonyi ruhái
2018 leghíresebb menyasszonyi ruhái

Vészesen közeledik az újév, úgyhogy itt az idő szemügyre venni az idei év sztáresküvőit, és leggyönyörűbb ruhakölteménye...

Bővebben
11 Február Mondj igent a cipőre! – Na, de melyikre?
Mondj igent a cipőre! – Na, de melyikre?

Hasznos tippek és megfontolandó szempontok az esküvői cipőválasztáshoz.

Bővebben


Karikagyűrűk

Címlapon

25 április Fátyol vagy nem fátyol?

Lehull a lepel! Viseljen fátylat a menyasszony az esküvőn? Honnan ered a fátyolviselés hagyománya?

08 április Hello Yellow! Sárga szín az esküvőn

Egy vidám szín, ami felpezsdíti a hangulatot. Így csempészd bele a sárga színt az esküvőbe!

04 április Segítség- vegák az esküvőn!

Összefoglaltuk, hogy mi a teendő, ha vegetáriánus vagy vegán vendégek érkeznek a lagzira.

25 Március Még 5 esküvői trend, amire jobb felkészülni 2019-ben!

Minden, amit érdemes tudni az idei év esküvői trendjeiről - pároknak, vendégeknek, szolgáltatóknak, és az esküvő-rajongó...

Galériák

img
Esküvői helyszínek
Szeptember 19

Ki ne álmodozna arról, hogy egy ilyen csodálatos helyszínen élheti át a Nagy Nap varázsát?

Bővebben
img
Még több menyasszony
Szeptember 19

Itt nagyon sok menyasszonyról lesz kép. Itt nagyon sok menyasszonyról lesz kép. Itt nagyon sok menya...

Bővebben
img
Menyasszonyok
Szeptember 17

Menyasszonyok, menyasszonyi ruhák, minden, amiben gyönyörködni érdemes.

Bővebben
img
Csodálatos esküvők
Szeptember 17

Csodálatos esküvők csodálatos képekkel.

Bővebben