Az „első pillantás” eredete

Tippek, ötletek írta: nemesildiko


Nincs is annál meghatóbb pillanat, amikor a vőlegény először meglátja a menyasszonyt az esküvő napján. Kiderítettük, hogy mi a története ennek a romantikus filmbe illő tradíciónak!

Kedvelt fotós téma, kattintások és könnycsatornák ezreit indítja be az esküvői első pillantás, amikor is a vőlegény először látja a mennyasszonyt csodálatos ruhájában, sminkjében, hajkoronájával és tudja, hogy igen, ezt a nőt veszi feleségül.

Általában úgy történik, hogy az esküvőt megelőző készülődés után, a vőlegény egy szép – fotózásra és videózásra alkalmas – helyszínen várja jövendőbeli hitvesét, akit a háta mögül, lehengerlő külsejével, meseszép ruhában érkezik. A férfi megfordul, elakad a lélegzete és voilá, meg is történt az első pillantás! Ugye, hogy mennyire romantikusan hangzik?

Az utána történő reakció már a vőlegény személyiségének és aktuális, felfokozott lelkiállapotának függvénye: akadnak, akik le sem tudják vakarni magukról az óriási mosolyt, másoknak elakad a lélegzetük is, és vannak, akik heves zokogásban törnek ki. Egy biztos: a nagy nap egyik legfontosabb és legszentimentálisabb pontjáról van szó, amit előszeretettel örökítenek meg a fotográfusok és filmesek is – így pedig egy kicsit a külvilág is átélheti a pillanat varázsát!

adults-bride-bride-and-groom-1488312.jpg

Honnan is ered az első pillantás?

Egy kevésbé romantikus kontextushoz vezethető vissza az első pillantás és a babona, miszerint balszerencsét hoz, ha az esküvő előtt meglátja a vőlegény a menyasszonyt ruhájában, története: egészen az elrendezett házasságokig. Régen a család választott párt a házasulandó korban lévő fiataloknak, általában családi státusz és vagyon alapján – ilyen esetekben a közös szimpátia vagy a külsőségek nem számítottak, ezért az sem volt fontos, hogy a vőlegény és a menyasszony találkozzon az esküvő előtt. Sőt, ha meglátták volna egymást a nagy nap előtt, lett volna elég idejük lefújni az egész házasságot, esetleg elmenekülni egy másik országba. És ugyebár, senki sem szeretné, ha faképnél hagynák az oltárnál... Így tehát, az volt a legpraktikusabb megoldás, ha csak az oltárnál találkozott az ifjú pár.

Ma már minden más

Szerencsére manapság már saját akaratuk szerint házasodhatnak a párok és hozhatnak döntést arról, hogy hogyan és milyen körülmények között szeretnék egymást először meglátni a nagy napon. Az első pillantásról egyébként megoszlanak a vélemények napjainkban. Egyesek szerint egy bensőséges pillanatról van szó, ami csak a párra tartozik, mások szerint ez az a mozzanat, amit mindenképpen érdemes megörökíteni, de az is előfordulhat, hogy csak az oltárnál pillantja meg a menyasszonyt a vőlegény – ahogyan ezt egyébként Harry herceg is tette, ezzel pedig szemtanúi lehettünk az ikonikussá vált momentumnak, amikor odasúgta Meghan Markle-nek, hogy „gyönyörű vagy!”.Képtalálat a következőre: „prince harry wedding you look amazing”

Döntsetek akárhogyan a Ti első pillantásotokról, kívánjuk, hogy legyen pontosan olyan, amilyennek megálmodtátok!

 

Kapcsolódó cikkek

13 November Miért éppen fehér a menyasszonyi ruha?
Miért éppen fehér a menyasszonyi ruha?

Roppant divatos és egyben klasszikus választás a fehér menyasszonyi ruhaköltemény, viszont sokan nem tudják, hogy pontos...

Bővebben
29 November Sötét rúzs az esküvőn - Illik vagy nem?
Sötét rúzs az esküvőn - Illik vagy nem?

A sötét színű rúzsok nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban, de vajon a menyasszonyi megjelenéshez is választhatjuk...

Bővebben
02 Január Hollywoodi álompárok, akiknek 2019-ben lesz az esküvőjük
Hollywoodi álompárok, akiknek 2019-ben lesz az esküvőjük

Azt hihetnénk, hogy nehéz lesz felülmúlni 2018 eseményeit, de itt a lista a párokról, akiknek sikerülhet!

Bővebben


Karikagyűrűk

Címlapon

19 április Ilyen volt! Daalarna Fashion Show 2019

Idén is megrendezésre került a menyasszonyi divatbemutatók divatbemutatója, a Daalarna fashion show. Most elmeséljük mil...

25 április Fátyol vagy nem fátyol?

Lehull a lepel! Viseljen fátylat a menyasszony az esküvőn? Honnan ered a fátyolviselés hagyománya?

08 április Hello Yellow! Sárga szín az esküvőn

Egy vidám szín, ami felpezsdíti a hangulatot. Így csempészd bele a sárga színt az esküvőbe!

04 április Segítség- vegák az esküvőn!

Összefoglaltuk, hogy mi a teendő, ha vegetáriánus vagy vegán vendégek érkeznek a lagzira.

Galériák

img
Esküvői helyszínek
Szeptember 19

Ki ne álmodozna arról, hogy egy ilyen csodálatos helyszínen élheti át a Nagy Nap varázsát?

Bővebben
img
Még több menyasszony
Szeptember 19

Itt nagyon sok menyasszonyról lesz kép. Itt nagyon sok menyasszonyról lesz kép. Itt nagyon sok menya...

Bővebben
img
Menyasszonyok
Szeptember 17

Menyasszonyok, menyasszonyi ruhák, minden, amiben gyönyörködni érdemes.

Bővebben
img
Csodálatos esküvők
Szeptember 17

Csodálatos esküvők csodálatos képekkel.

Bővebben