Milyen ruha áll jól plus size méretben ?

Milyen ruha áll jól plus size méretben ?

A valódi szépség független a ruhamérettől. A titok a kisugárzásban rejlik, no és abban, ki milyen ízléssel és mennyire stílusosan válogatja össze a ruhatárát. Fokozottan így van ez a menyasszonyok esetében! Az alábbi oldalakon erre mutatunk követendő példákat.

Megkérték karácsonykor a kezed, a ruháid mérete évek óta 54-56-os között mozog, és azt gondolod, menyasszonyként vége a világnak, mert esélytelen csinos ruhát találnod?  Szó sincs róla! A tervezők kollekcióiban szép számmal akadnak olyan modellek, melyek  teltebb hölgyeken is csodásan mutatnak. Nem lehet minden ara modell alkatú!  Van néhány szempont, melyet figyelembe véve az XXL-menyasszonyok is a számukra legelőnyösebb ruhában állhatnak az oltár elé.  Vegyük ezeket sorba:

  1. pont: A ruha kiválasztásakor jól jön az eladó tanácsa. Minden méretben. Egy jó szalonban ez alapvető, a szolgáltatás része. Gyakran halljuk éppen a teltebb menyasszonyoktól, hogy az alkatuk miatt flusztráltak, nem mernek a szakemberhez fordulni a kételyeikkel. Félre a félelemmel, és irány a szalon! Gondoljatok arra, hogy ott hány menyasszony fordult már meg, míg nektek ez lesz az első alkalom. Ezért az ottani profik tapasztalata minden kinccsel felér!

  2. Elvileg kivitelezhető lenne, hogy egy általatok kiválasztott 38-as ruhát akár 60-as méretűre is kibővítsenek. Elvileg. Arról azonban ne feledkezzetek meg, hogy egy az egyben felnagyítva a várt hatás szinte biztos, hogy elmarad. Egy szűkebb fazon, ami egy karcsú lányon csinosan fest, az egy teltebb alkatúnak lehet, hogy előnytelen, de ez fordítva is igaz! A legbiztosabb döntés az, ha egy kifejezetten XL-es kollekcióból választjátok ki álmaitok ruháját. A tervezők pontosan tudják, milyen szabásvonal, milyen eséssel, pontosan milyen tűzésekkel mutat rajtatok kifogástalanul. Garantáltan a legelőnyösebb pontokat fogja kiemelni, és a kedvezőtlenebbül festő területek biztosan rejtve maradnak! Hiszen ez az igazi ruha titka, a ruha méretétől függetlenül.

A cikk folytatását magazinunk 36. oldalán olvashatjátok!

Az esküvőnk, ahol tényleg minden csodás volt

Az esküvőnk, ahol tényleg minden csodás volt

 

Történetem lovagja Péter, esküvői videózással foglalkozik. Lehet, hogy a szezon első esküvője sikerült nagyon jól, mert egy szép júniusi napon úgy döntött, megkéri a kezem. J  Nyugodt volt, mert azt hitte, lesz még egy éve felkészülni a nagy napra, de tévedett. Igent mondtam, de úgy, hogy akkor még idén kimondjuk a boldogító igent. Így hát, felütöttük a naptárt, és megnéztük, melyik az a nap, amikor még nincs esküvője. Két szabad szombatja volt a szezonban, és én gyorsan lecsaptam a szeptember 20-i dátumra. Szép, őszi esküvőt terveztünk. Nem volt sok időnk, de nem voltak nagy terveink. Az volt az elképzelésünk, hogy megerősítsük az amúgy is 9 éve tartó kötelékünket, majd egy jót együnk. J És, ez így is történt. Lehet, hogy ezért vitték magukkal haza a buli után a legtovább maradó barátink ételhordóban a megmaradt ünnepi ételt. J

Az esküvőnk bebizonyította számunkra, hogy mennyi segítőkész ember létezik. Kezdve az esküvői ruhakölcsönzőtől, a fotózásunknak helyszínt adó Erdőtelkei kastély munkatársain át egészen Farkas Márkig, aki elkészítette nekünk egyedi jegygyűrűinket, melyek számunkra a legfontosabbak voltak. Férjem édesanyja már sajnos nem él. Megmaradtak tőle az arany ékszerei, amiből mi szerettük volna elkészíttetni a jegygyűrűinket, hogy így ő is velünk lehessen. Volt, aki nem vállalta, volt, aki más aranyhoz akarta keverni. De nekünk fontos volt, hogy csak abból legyen. Márk segített nekünk, csak az általunk hozott aranyból dolgozott, így sikerült igazán meghitté tennie az eskünket.

Az esküvőnk legkülönlegesebb pillanata az evangélikus szertartás volt. Lizy, a lelkésznőnk teljesen ránk szabva írta meg a beszédet. Sok-sok nevetős fotó készült a templomban. Érdekes pillanat volt, mikor a lelkésznőnk megszakította a szertartást, hogy az ő szemszögéből lefotózzon minket, hiszen mi is képalkotással foglalkozunk. Így lett egy olyan beállításunk, ami másoknak sosem lehet. Megállt, lefotózott minket, majd folytatta a szertartást. A fényképet a mai napig a szobánk falán őrizzük.

Különleges volt az esküvői tortánk is, ami elég messziről érkezett. A lelkésznőnk esküvőjén ettünk egy nagyon finom, málnás tortát. Már akkor elhatároztuk, hogy ha egyszer összeházasodunk, mi is ugyanilyet szeretnénk, mert sosem ettünk olyan finomat. Csak azt nem tudtuk, honnan van! Nagy lelkesedéssel vágtunk bele a tortarendelésbe, elkértük az elérhetőséget. Csak amikor felhívtuk a tortakészítőt, tudtuk meg, hogy cirka 200 kilométerre vannak tőlünk. De mi nagyon akartuk ám azt a tortát! És sikerült. Olyan szerencsések voltunk, hogy pont szeptember 20-án jöttek fel egy rendezvényre süteményekkel, és mellé elhozták a mi tortánkat is. Így hát, meglett a várva várt málnás tortánk, melyet nem csak mi szerettünk, hanem a vendégeink is. Főleg a keresztfiam Donát, aki az egész esküvő alatt a lila tortát várta, ennek hangot is adott a legváratlanabb pillanatokban: az anyakönyvvezetőnél, a köszöntők alatt, a meglepetés tánc előtt és sorolhatnánk. Mindig csak ezt hallottuk: Hol a lila torta? J

Az esküvőnk csodálatos volt! Mi tagadás, voltak feszült pillanatok a szervezés alatt, de sosem cserélném el. Ha visszamehetnék az időben, mindent pontosan így csinálnék. Jó érzés, hogy az esküvőnk értünk volt! Hogy mindenki abban segített, hogy egy olyan napunk legyen, amit sosem felejtünk el, amire mindig örömmel gondolunk vissza. Így történt, hogy kilenc év után, három hónap szervezést követően kimondtuk egymásnak az igent, és ettünk egy jót!

Diana és Péter

Tradició, lendület, precizitás

Tradició,  lendület, precizitás

Professzionális menyasszonyi smink szolgáltatás új helyszínen

 

Ha sminkről van szó, Dévényi Kathy neve ismerősen cseng a fülünkbe, hiszen már 22 éve szüntelenül jelen van az esküvői piacon. Profi sminkesként elsők között ismerte fel a lehetőséget, és szeretett bele a make up menyasszonyok számára alkalmazható ágába.

Ő az, aki már 1995-ben is intenzíven foglalkozott menyasszonyi sminkek készítésével. Akkoriban 4 csapatot diszponált, melyek a jól csengő  „BájBox” néven váltak ismertté. Országosan legendás hírnévre tettek szert. A népszerűségük titka az volt, hogy egyszerűen  nem ismertek lehetetlent. A jól szervezett csapatnak, a magas szintű szakmai tudásnak köszönhetően   egyszerre akár 10-12 menyasszony sminkjét és frizuráját is el tudták  készíteni egyetlen szombaton. 

Kathy lelkesedése azóta is töretlen. Tudását folyamatosan fejlesztette, és célja az évek során mit sem változott: A profi sminkjével hozzájárulni ahhoz, hogy  esküvője napján minden  ara gyönyörű legyen.

A menyasszonyok lelke igen érzékeny műszer, ezért a szakmai hozzáértésen túl rendkívüli empátiára és lojalitásra van szükség. Ennyi év tapasztalatával számukra ez sem okoz problémát, remekül kezelnek minden váratlan helyzetet – azt pedig mindannyian tudjuk jól, hogy egy esküvőn ezekből sosincs hiány!

Szolgáltatásukat egyéni szisztéma szerint, nagy körültekintéssel végzik  megújult helyszínen és környezetben, a Mammut I. Bevásárlóközpont földszintjén.

Jelszavuk azonban mit sem változott: A mi pontosságunk, a Te nyugalmad !

Számukra minden esetben a menyasszony igényei , elképzelései a fontosak. Náluk semmi sem kötelező. Mivel Kathy szalonjában csakis magasan képzett munkatársak dolgoznak, nem erőltetnek rá semmit a megrendelőre, hiszen bármilyen igénnyel állnak is elő, ők legjobb tudásukat adva biztosan  ki tudják elégíteni azt. A hosszú évek tapasztalatának köszönhető, hogy azonnal felismerik, a menyasszony számára mi az előnyös. Jártasak a legújabb smink-trendek világában, így kérhettek nude, minimál, elegáns, romantikus, extrém, trendi, fashion, vagy akár orientál sminket is, náluk jó kezekben vagytok!

Dévényi Kathy a maximalizmusban hisz, számára csakis a tökéletes az elfogadható. Ezért örül annak , ha az esküvő előtti héten ők tarthatják kézben a menyasszony kozmetikai felkészülését is, hogy senkit  ne érhessen kellemetlen meglepetés az esküvő napján.

Aki végül igent mond az általuk kínált szolgáltatásokra, azzal az üzletben  személyesen konzultálnak. Nyugodt körülmények között egyeztetik az árakat, az elképzeléseket, és mindent írásba foglalnak, hogy később is egyértelmű legyen, ki mit kért, és ki mit vállalt. Ez mindkét fél számára olyan biztonságot nyújt, ami az esküvő teendők sokaságában abszolút megnyugtató. Igény esetén akár részletfizetésre is van lehetőség.

Helyszíni kiszállást is vállalnak, előzetes egyeztetés szerint.

Malom Udvar - ahol a vendéget családtagként várják

Malom Udvar – ahol az önök esküvője valóban családi ünnep lesz!

Budapesttől 80 kilométerre, a Nógrád megyei Béren egy házaspár néhány éve álmodott egy nagyot. Egy olyan családias komplexumot, ahol szálláshely, rendezvényterem, wellness részleg, étterem is várja  a hozzájuk betérőket, mindezt csodás élményekkel társítva.

A tervezésnél gondoltak a kultúrák találkozására, hiszen Ferenc magyar, Ann a Fülöp-szigetekről érkezett. E kettő ötvözetéből hoztak létre hangulatában és szolgáltatásaiban is olyan maradandó és fenntartható vállalkozást, amely minden vendég felé sugározza a tulajdonosok egymás kultúrája iránti szeretetét és kölcsönös megbecsülését. 2015 nyarán nyílott meg a Malom Udvar, mely gyorsan népszerű lett. Anna állandó jelenléte, a betérőkhöz való viszonyulása az egyik fő értéke a komplexumnak. Mosolya és kedvessége utánozhatatlanul bájos és vendégmarasztaló. Általa a filipinó kultúra kulináris világa is jelen van a Malom Udvarban, és a kultúrák találkozását erősíti az is, hogy itt az autentikus magyar és az autentikus filipinó ételek jól megférnek egymás mellett. Ars poeticájuk egyszerű és nemes gondolat: aki hozzájuk betér, azt nem vendégként, hanem családtagként várják. Ezért arra törekednek, hogy igény szerint személyre szóló szolgáltatásokkal fogadják vendégeiket.

Anna szeretetteljes, hozzáértő vendéglátását a Vállalkozók Országos Szövetsége a napokban az „Év vendéglőse 2016” elismerő címmel jutalmazta. Az étterem Magyarország egyetlen autentikus filipinó menüt kínáló vendéglátóhelye.  Magyar – fülöp-szigeteki fúziós étteremként egyedülálló kulináris élvezetek várnak azokra, akik betérnek hozzájuk. A menüsorok az egyszerűtől a különlegesig, a magyarostól az interkontinentálison át a filipinóig rendelhetők.

A Malom Udvarnak senki előtt sincsenek titkai, az étterem vendégei a panoráma ablakos látványkonyhában folyó munkát lépésről lépésre nyomon követhetik. Kitüntető bizalom ez a vendégek felé, akik láthatják a kemence parazsát, az alapanyagok előkészítését, a szakácsok serénykedését, majd a végeredményt: nem zsákbamacskát kapnak. A Malom Udvar éttermében helyet foglalni lélekemelő. Üvegfalai az érintetlen természetre és a malomra néznek, lenyűgöző látványt kínálva a betérőnek. Belső terének stílusosan egyszerű, ám annál ízlésesebben díszített asztalai,  a cserépkályhák, a festmények élénk színei békét árasztanak.

A sziklafal és patak közé ékelt pázsitos terasza, vagy a kilenc malomkő asztallal „bútorozott” terasz és  a csobogók nyugalmat sugárzó hangja a mesevilágot idézi.  Olyan mesevilágot, ami a legnagyobb családi ünnep, az esküvő helyszíneként is ideális.  Éttermükben 80 személyt tudnak kényelmesen elhelyezni és kiszolgálni. Ezen kívül rendelkezésre áll egy 40 fős rendezvény terem, mely minden igényt kielégítően alkalmas esküvők, eljegyzési ünnepségek fogadására, de lehet akár a vendégvárás helyszíne is.

Az esküvői szertartást helyben, romantikus környezetben, a szabadban, illetve rossz idő esetén a rendezvényteremben tudják megszervezni. Az ünnepi menüt az egyéni kívánságok és a megrendelőik gazdasági elgondolásai alapján állítják össze.  Azoknak a jegyespároknak, akik az egyedülállóan szép Malom Udvarban szeretnének örök hűséget esküdni, garantálják, hogy az esküvő élménye életük végéig elkíséri őket!

Állatian állatos esküvők

Állatian állatos esküvők

Kedvenceink szebbé teszik a hétköznapjainkat és velünk vannak jóban, rosszban, így nem csoda, ha egyre többen gondolják úgy, hogy életük egyik legnagyobb napján, az esküvőjükön is ott a helyük. Szóval, itt az idő, hogy szemügyre vegyük az állati trendeket!

Nemrég egy lámás esküvői hír árasztotta el az internetet, miszerint Amerikában egy lámákkal és alpakákkal foglalkozó egyesület szervezésével, lámák és alpakák jelenlétében lehet kimondani a boldogító igent. A szolgáltatás tartalmazza az állatok jelmezbe öltöztetését és a helyszínre szállítását, a vendégek és az ifjú pár pedig büszkén fotózkodhatnak a szintén büszke és vidám tekintetű patásokkal. Több államban is, többek között Washingtonban, Oregonban és Portlandben lehet része a pároknak az extrém és felejthetetlen lámás élményben, ami igazán interaktívvá és izgalmassá teszi a legátlagosabb esküvőt is. Ugyanakkor, a szervezet tagjai elmondása szerint a pihe-puha szőrű állatkák kedve nem mindig alkalmazkodik az események hangulatához, emiatt előfordulhat, hogy le kell mondaniuk egy-egy megrendelést, de hát ezért igazán nem hibáztathatjuk őket, fárasztó ez az állandó rivaldafény! A hó, a jégeső és a túlzott hőség is akadályt jelenthet a zökkenőmentes, lámás partihoz.

Egy abszolút romantikus és meseszerű esküvőhöz természetesen a szőke herceg legfontosabb „kelléke” is hozzá tartozik: a – lehetőleg - fehér ló. Gyönyörű fotókat lehet készíteni a kecses, mégis nagyon barátságos paripák jelenlétében, tényleg olyan, mintha egy mesébe repült volna a házaspár és vissza sem akarnának térni onnan. Arról nem is beszélve, hogy milyen szép látványt nyújt a menyasszony szétterülő ruhája a ló hátán, ahogy lágyan leomlik a föld felé... Akik pedig lovagolni is tudnak, lóháton vonulhatnak be a ceremóniára is! A gyerekek és a vendégek számára a pónilovaglás és a lósimogató okozhat felejthetetlen pillanatokat. Ugye, hogy máris megjött mindenki kedve a lovas esküvőhöz?

    

A páros illetve páratlan ujjú patások családjánál maradva, muszáj megemlíteni a teheneket és a szamarakat is, akik szintén fel tudják dobni az esküvői fotók hangulatát. Egy vidéki, szabadtéri, esetleg külföldi esküvő esetében, gyakran találkozni olyan helyszínnel, ahol a különböző háziállatok is a képek részesei lehetnek, már ha nem a főszereplői. Természetesen a lagzin ők nem buliznak, viszont maradandó emlékek maradnak a fotókról visszatekintve. Más kultúrákban, mint például a tehén Indiában, a szamár pedig Görögországban (és a Shrekben), viszont kiemelkedő szerepet kapnak a ceremónián is.

 

Ha már más kultúra, akkor az elefántos esküvőkről sem szabad megfeledkezni. Ki tudna ellenálni egy kiselefánt jelenlétének és ki az, aki nem kedvelne egy elefántos fotót a közösségi oldalakon? Azt pedig mi, magyarok talán elképzelni sem tudjuk, hogy milyen lehet delfinek társaságában férjhez menni, esetleg egy óriási akvárium üvegfalai alatt bulizni a lagzi során.

 

  

Az állati élményért nem kell azonban thaiföldi esküvőt szervezni vagy a tengerpart mellett megesküdni, ha egyébként nem az az elképzelés, hiszen a házikedvencek részvétele is fel tudja dobni a nagy napot, éppen úgy, ahogyan a hétköznapokat is. Hogyan is szerepelhetnek a kisállatok az esküvőkön? Magán az eseményen is – főleg ha szabadtéri – könnyű lehetőséget teremteni egy elkülönített helyre a számukra, így nem kell, hogy kötelező jelleggel ott legyenek a lagzi minden pillanatában, ám ezzel a megoldással otthon sem kell búslakodniuk, hogy merre lehetnek a gazdik. Ráadásul, így szerepelhetnek a kreatív fotózáson is, és besegíthetnek az esküvő igazán tökéletessé varázsolásában is. A kistestű állatok, mint a nyuszik vagy tengerimalacok, jobb ha otthon maradnak és a fotózáson vannak jelen, mivel nekik elég nagy stresszt okozhat a sok idegen ember, a jövés-menés vagy a nagy hanghatások.

A nagyobb testű, és kevésbé félős állatoknak, mint például a macskáknak és kutyáknak komolyabb feladatokat is lehet adni az esküvőn, akár a gyűrűt is elszállíthatják az oltárig. Ez egy tengerimalac vagy nyuszi esetében elég nehéz lenne, kivéve talán, ha uborka vagy répa darabokkal lenne kikövezve az oltárhoz vezető út. Viszont egy kutya vagy macska könnyebben teljesíti ezt a feladatot, a vendégsereg pedig garantáltan el fog olvadni a cukiság láttán. A fotókon is hatásosabban vissza lehet adni a gazdi és kutya között lévő kapcsolatot, azt pedig töredelmesen bevallhatjuk, hogy elég gyorsan elérzékenyülünk a kutyás-cicás képeken.

 

 

PAMAS HUNGARY - csodás meghívók a nagy napra

 

PAMAS HUNGARY 

csodás meghívókkal várja az ifjú párokat

Néhány éve a meghívók kiválasztása az ifjú pár számára rendkívül egyszerű  feladat volt, hiszen indössze néhány alap meghívó létezett,   melyeken gyakran csak a nevet és a dátumot kellett kitölteni... Ma már szerencsére pozitív irányba változott  a helyzet, és az esküvői meghívó, mint a nagy nap előhírnöke, szinte olyan fontossággal bír mint  a menyasszonyi ruha.
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ezen a téren nagyon sok pár a bőség zavarával küzd, hiszen elég csak a számítógép elé ülni, és virtuálisan máris több ezer meghívó közül lehet válogatni. Jogos tehát a kérdés, hogy miért a Pamas esküvői meghívókat válasszuk?

 

                                                       

 

Íme néhány érv:

 

 

 

A Pamas Hungary Magyarország és Közép-Európa legnagyobb esküvői meghívó gyártója.
• Évről évre megújuló kollekcióval örvendeztetjük meg megrendelőinket és viszonteladóinkat, mindig az elvárásoknak megfelelően.
• Termékeink minőségi alapanyagokból, metalizált, gyöngyház fényű papírokból készülnek, elegáns kiegészítőkkel díszítve, mint pld. Swarovsky kristályok, brossok, szatén masnik…stb.

• A különleges nyomtatási eljárásoknak köszönhetően kifinomult, letisztult minőségi terméket kapunk végeredményül.
• Egyedi igényeknek is eleget tudunk tenni, számos meghívónk  manuálisan készül, igényes és precíz munkafolyamatok során.
• Hogy segítsük és megkönnyítsük a döntést, postai úton 3 db  mintát ingyenesen elküldünk, hogy önök személyesen   tapasztalhassák meg  termékeink magas minőségét.
• Áraink kedvezőek!

 

 

Pamas Hungary

2500 Esztergom Pf.61

Tel.: 06 33 400 479; Fax.: 33 501 211

Mob.:30/38 55 045

www.eskuvoimeghivok.hu

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

It can be no secret that men spend a good third on their lives going to sleep. Good other parts means 50 percent of high-quality of the deliver the results performed. It all defines the main person’s ambiance and overall health. Where fish tank get the good rest? Naturally , in bed, on your loved bed. The products sleep is dependent upon a variety of issues: softness to your mattress, ideal blanket, natural environment inside and out of doors the room. High-quality rest is definitely impossible devoid of good sheets. How to choose the appropriate set and defines using this method? What’s the main between high- and poor-quality bed linen? For starters, let’s find is called “bed linen”. This includes the bed ”shell” the person hits during sleep: metal sheet, pillowcases along with blanket take care of. They are usually are meant to provide us serene healthy sleeping and, for that reason, quality relax. How to choose how big the set. Therefore where to begin? Start with, it's expected to choose the scale the arranged. Every mother must that really now these are divided into the actual sesquialteral (150*210 - 160*220), double (175*210 - 200*220), euro (200*220 - 220*240) and spouse and children (with couple of blanket covers). The size varies according to the manufacturer. There isn't a general conventional; therefore , make sure you carefully investigate information on the particular package. Moreover, the manufacturers right from different states make numerous forms of pillow cases. There are block and pillow pillowcases, you choose to should consider to help make your bed furniture look amazing in the different “clothes”. Ordinarily, children and teenagers usage sesquialteral established, and parents - all others. Of course , the most crucial criterion for any choice of home bedding size is a good size of your company bed. For that reason before making different options, you should estimate and set down the capacities of your base and pads. Thus, the initial thing you should have a look at while finding you bed linens set can be its capacity. Second variable is a colour of your fixed. Many objective devoted various scientific written documents on the effects of colouring on the body system and his or her mood. Some people proved the fact that color (including that of your bed linen) will calm or perhaps arouse men and women. Therefore , bedroom of your bedsheets must rely upon plans with the night. If you want a good relaxation after a stressful workday- decide calm bizcocho shades: light red, light alternative, blue or maybe yellow. Should you be going to pay a romantic night time time and a zealous night, the colours of your placed must be dazzling, refreshing in addition to provocative. So, you should purchase the bed linen connected with red, tesco mobile or even ebony color. Ancient white plan also rapide to the fantastic rest. It is actually proved which the dark blue-light has a favourable effect on our nervous system and can contribute to the remedying of cold. Alternative helps to stop the muscle- and annoyance. Orange simply recommended to individuals, following the weight loss plan, as it grows appetite. Thirdly factor is known as a presence as well as absence of establish painting. How much does this component depend on? In addition it depends on typically the goals put into effect into account whereas choosing the coloration. The presence of minor painting will give peaceful plus quiet sleep at night, while the sheets with a massive painting (or without it all at all) will give you a fervent night. place with geometrical ornament will give you better sleep after a chaotic workday. Babies like collection with comical pictures with fairy-tale and even cartoon roles. But don’t neglect the color affect. If you want that child incorporation less together with sleeps more beneficial, don’t put aside http://top.komeshop.com our instructions about the chosen color of your bed linen and then the finishing belonging to the whole room in your home. Ordering toughness bed linen within shop, an individual a great, peaceful as well as healthy get to sleep. We provide the global shipping.

Bemutatjuk Szalai Anikó ruhakészítőt

   

Fontos, hogy kopromisszumot tudjunk kötni!”

Szalai Anikó sok évtizedes munkának és a kitartásának köszönheti, hogy mára az egyik legkeresettebb alkalmi-, és esküvői ruhakészítő lett. Nem véletlenül! Anikó munkáiban egyszerre ötvöződik a profizmus, és a Nő álma, vágya, amit a tökéletes ruhával kapcsolatosan megfogalmazott magában...

 

- Ismét divat, hogy egy ara inkább varratja a menyasszonyi ruháját, mint készen megveszi azt?

- Általánosságban elmondhatjuk, hogy az emberek, főleg a hölgyek, fontos alkalmakkor egyre inkább megkeresnek, hogy készítsem el az általuk megálmodott ruhát. Ez részben azért van, mert a nők nagy része alkatilag nem a konfekció méretbe tartozik, ezért amikor felpróbálják a kész ruhát az nem az elképzelt módon áll rajtuk, részben pedig azért, mert a mai lehetőségekkel, akár a neten böngészve is, bármilyen ruhába beleszerethetnek. De igaz ez a menyasszonyi, a menyecske, de akár a koszorúslány ruhákra is, hiszen ott még nagyobb a kihívás. Általában három koszorúslány segít az esküvőn, de volt már olyan esküvőm is, ahol egyszerre 6-8 koszorúslány volt jelen. Itt minden lányra a neki legmegfelelőbb ruhát kellett elkészítenem, ugyanabból az anyagból, lehetőség szerint úgy, hogy azt utána akár koktélruhaként is viselni tudja majd. Mindezek mellett az ár is befolyásolja őket, hiszen a kölcsönzés díja, vagy a vásárlás akár több százezer forint is lehet, amit sokan nem engedhetnek meg maguknak, ugyanakkor az álomruháról nem szívesen mondanak le.

- Ha már itt tartunk, mennyire vannak konkrét elképzelései a menyasszonyoknak?

- A legtöbb menyasszony valóban konkrét elképzeléssel fordul hozzám, de általában kikérik a véleményemet, valóban jól áll-e majd rajtuk az elkészült ruha. Szerencsére elfogadják, amit mondok!

- Nehéz megvalósítani, valóra váltani az álmaikat?

- Igyekszem minden kérést a lehető legjobb tudásom szerint kielégíteni, hiszen ez a hölgyek életének legfontosabb napja! Vannak olyan helyzetek, amikor a végeredmény érdekében kompromisszumot kell kötnünk, de ezt mindig együtt döntjük el.

  

- Van olyan, hogy egy hölgynek, az ön elképzelése, gyakorlata, tapasztalata alapján más modeltt ajánl, mert előre látja, hogy az általa elmondott, esetleg katalógusban megmutatott ruha nem áll majd igazán jól rajta?

- Mire hozzám eljut egy ara, már nagyon sok ruhát felpróbált, így ennek köszönhetően teljesen tisztában van azzal, hogy mi az, ami jól áll neki, mi az, ami nem. A kérdés ezt követően éppen nálam merül fel, mégpedig annak kapcsán, hogy az elmondott két-három fazon jözül melyik ruhát javaslom, és ehhez milyen anyagot képzelek el. Ritkán találkozom olyan hölggyel, aki az alkatától teljesen eltérő ruhát szeretne. Ilyenkor igyekszem kézzel fogható indokokkal megmutatni, milyen irányba induljunk el.

- Az ön egyénisége, egyedisége jelenik meg csak a kész ruhán, vagy inkább ez keveredik az ön és az ara elképzelésével?

- Kétfelé kell választanunk a munkámat, mert van a saját kollekcióm, amit kölcsönzésre ajánlok, amelynél valóban csak az én egyéniségem jelenik meg a ruhákon, hiszen ezeket én álmodom meg. Természetesen minden évben igyekszem új fazonokkal díszítésekkel megjelenni. Ezek a ruhák szolgálhatnak egyfajta útmutatóként, melyből nem nehéz levonni a következtetést, hogy milyen minőséget várhatnak tőlem a megrendelők, illetve egy kis kedvcsináló is. Sokszor azonban a megrendelők elképzelését valósítom meg. Itt csak javasolhatok megoldásokat, anyagokat, de az ő elképzeléseiket kell szem előtt tartanom.

- Mennyire elégedettek a megrendelők a kész ruhákkal? 

- Az hogy a végeredmény mennyire jó, misem példázza jobban, mint a pityeregve nyakamba boruló menyasszony…

- Mennyi idő alatt készül egy átlagosan egy ruha, az esküvő előtt hány héttel illik megrendelni azt, hogy önnek se kelljen kapkodnia?

- A hölgyek általában január-február környékén keresnek meg, hogy készítsem el az általuk megálmodott ruhát. Ez azért fontos, hiszen ilyenkor rövid idő alatt az egész esküvőszezonra kivetítve keresnek, kis túlzással akár betelhet a naptáram. Hiszen egy menyasszonyi ruha elkészülése közel két hónapot vesz igénybe.

- A fotókon is visszaköszön a minőség! Honnan származnak az anyagok, a kiegészítőként használt díszek? 

- Az általam felhasznált anyagok több helyről származnak. Az elmúlt évek alatt, mióta menyasszonyokkal foglalkozom, felkutattam azokat a boltokat ahol a minőséget, és a kedvező árat is megtalálom. Ez egyaránt jelent külföldi és magyar készítőket. Bizony ez sokszor több napos feladat...

- Ugyanakkor nem csak menyasszonyok kereshetik önt...

- Igyekszem, az esküvővel kapcsolatban mindenki elképzelését megvalósítani legyen az kicsi koszorúslány, vagy örömanya, nagymama, hiszen mindenkinek fontos ez a nap. Legyenek szépek ők is!

                   Aki többet szeretne megtudni Anikóról, látogassa meg a www.szalaianiko.hu oldalt!                                   

 

 

 

Virág

GYŐR

GALAKTIKA VIRÁGÜZLET

Menyasszonyi csokrok az aktuális trendek szerint romantikustól az extravagánsig.

Különleges és egyedi helyszín dekorációk, virág, fénydekor, székszoknya.

Artflorist Kft. Budapest-Győr

9024 Győr, Baross Gábor u. 44.

Tel.: 06-96/429-6896, 06-30/993-6348

www.galaktikavirag.hu

www.artflorist.hu

ORSZÁGSZERTE

PARTY DEKOR

Teljes körű virágdekoráció.

Tel.: 06-1/311-1639,

06-30/949-8950

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.partydekor.hu

Sátorbérlés

BUDAPEST-VIDÉK

SÁTORBÉRLÉS

Minőségi sátrak bérbeadása

esküvőkre, rendezvényekre.

VIÓKA KFT. * Fax: 06-1/320-1979

Tel.: 06-30/965-0590

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., www.vioka.hu

Esküvő- és Rendezvényszervezés

 BUDAPEST ÉS KÖRNYÉKE

AZ ESKÜVŐSZERVEZŐD

 Teljeskörű esküvőszervezés.

Egyedi, stílusos, személyre szabott esküvőszervezési szolgáltatások:

a helyszíntől a fotósig.

BÁRMI, AMIT CSAK MEGÁLMODOTT!

Agócs Virág

Tel.: 06-70/774-0417

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.azeskuvoszervezod.hu

ORSZÁGSZERTE

SZTÁREXPRESSZ RENDEZVÉNYIRODA

Teljeskörű esküvőszervezés profi szakemberekkel, gyorsan, megbízhatóan!

Tel.: 06-20/480-7369

www.sztarexpressz.hu  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.