Állatian állatos esküvők

Állatian állatos esküvők

Kedvenceink szebbé teszik a hétköznapjainkat és velünk vannak jóban, rosszban, így nem csoda, ha egyre többen gondolják úgy, hogy életük egyik legnagyobb napján, az esküvőjükön is ott a helyük. Szóval, itt az idő, hogy szemügyre vegyük az állati trendeket!

Nemrég egy lámás esküvői hír árasztotta el az internetet, miszerint Amerikában egy lámákkal és alpakákkal foglalkozó egyesület szervezésével, lámák és alpakák jelenlétében lehet kimondani a boldogító igent. A szolgáltatás tartalmazza az állatok jelmezbe öltöztetését és a helyszínre szállítását, a vendégek és az ifjú pár pedig büszkén fotózkodhatnak a szintén büszke és vidám tekintetű patásokkal. Több államban is, többek között Washingtonban, Oregonban és Portlandben lehet része a pároknak az extrém és felejthetetlen lámás élményben, ami igazán interaktívvá és izgalmassá teszi a legátlagosabb esküvőt is. Ugyanakkor, a szervezet tagjai elmondása szerint a pihe-puha szőrű állatkák kedve nem mindig alkalmazkodik az események hangulatához, emiatt előfordulhat, hogy le kell mondaniuk egy-egy megrendelést, de hát ezért igazán nem hibáztathatjuk őket, fárasztó ez az állandó rivaldafény! A hó, a jégeső és a túlzott hőség is akadályt jelenthet a zökkenőmentes, lámás partihoz.

Egy abszolút romantikus és meseszerű esküvőhöz természetesen a szőke herceg legfontosabb „kelléke” is hozzá tartozik: a – lehetőleg - fehér ló. Gyönyörű fotókat lehet készíteni a kecses, mégis nagyon barátságos paripák jelenlétében, tényleg olyan, mintha egy mesébe repült volna a házaspár és vissza sem akarnának térni onnan. Arról nem is beszélve, hogy milyen szép látványt nyújt a menyasszony szétterülő ruhája a ló hátán, ahogy lágyan leomlik a föld felé... Akik pedig lovagolni is tudnak, lóháton vonulhatnak be a ceremóniára is! A gyerekek és a vendégek számára a pónilovaglás és a lósimogató okozhat felejthetetlen pillanatokat. Ugye, hogy máris megjött mindenki kedve a lovas esküvőhöz?

    

A páros illetve páratlan ujjú patások családjánál maradva, muszáj megemlíteni a teheneket és a szamarakat is, akik szintén fel tudják dobni az esküvői fotók hangulatát. Egy vidéki, szabadtéri, esetleg külföldi esküvő esetében, gyakran találkozni olyan helyszínnel, ahol a különböző háziállatok is a képek részesei lehetnek, már ha nem a főszereplői. Természetesen a lagzin ők nem buliznak, viszont maradandó emlékek maradnak a fotókról visszatekintve. Más kultúrákban, mint például a tehén Indiában, a szamár pedig Görögországban (és a Shrekben), viszont kiemelkedő szerepet kapnak a ceremónián is.

 

Ha már más kultúra, akkor az elefántos esküvőkről sem szabad megfeledkezni. Ki tudna ellenálni egy kiselefánt jelenlétének és ki az, aki nem kedvelne egy elefántos fotót a közösségi oldalakon? Azt pedig mi, magyarok talán elképzelni sem tudjuk, hogy milyen lehet delfinek társaságában férjhez menni, esetleg egy óriási akvárium üvegfalai alatt bulizni a lagzi során.

 

  

Az állati élményért nem kell azonban thaiföldi esküvőt szervezni vagy a tengerpart mellett megesküdni, ha egyébként nem az az elképzelés, hiszen a házikedvencek részvétele is fel tudja dobni a nagy napot, éppen úgy, ahogyan a hétköznapokat is. Hogyan is szerepelhetnek a kisállatok az esküvőkön? Magán az eseményen is – főleg ha szabadtéri – könnyű lehetőséget teremteni egy elkülönített helyre a számukra, így nem kell, hogy kötelező jelleggel ott legyenek a lagzi minden pillanatában, ám ezzel a megoldással otthon sem kell búslakodniuk, hogy merre lehetnek a gazdik. Ráadásul, így szerepelhetnek a kreatív fotózáson is, és besegíthetnek az esküvő igazán tökéletessé varázsolásában is. A kistestű állatok, mint a nyuszik vagy tengerimalacok, jobb ha otthon maradnak és a fotózáson vannak jelen, mivel nekik elég nagy stresszt okozhat a sok idegen ember, a jövés-menés vagy a nagy hanghatások.

A nagyobb testű, és kevésbé félős állatoknak, mint például a macskáknak és kutyáknak komolyabb feladatokat is lehet adni az esküvőn, akár a gyűrűt is elszállíthatják az oltárig. Ez egy tengerimalac vagy nyuszi esetében elég nehéz lenne, kivéve talán, ha uborka vagy répa darabokkal lenne kikövezve az oltárhoz vezető út. Viszont egy kutya vagy macska könnyebben teljesíti ezt a feladatot, a vendégsereg pedig garantáltan el fog olvadni a cukiság láttán. A fotókon is hatásosabban vissza lehet adni a gazdi és kutya között lévő kapcsolatot, azt pedig töredelmesen bevallhatjuk, hogy elég gyorsan elérzékenyülünk a kutyás-cicás képeken.

 

 

Utoljára frissítve:2017. október 18., szerda 10:28
Tovább a kategóriában: Lánykérés az esküvőn? »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned